Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η ισότητα


Η ΙΣΟΤΗΤΑ είναι δαιμονική κατάσταση. Όταν ο Εωσφόρος πήγε να γίνει ίσος με τον Θεό, έγινε διάβολος. Όταν ο Θ. θέλησε να γίνει ίσος και όμοιος με μένα, μαράζωσε, ζήλεψε και στο τέλος μπήκε μέσα του ο φθόνος. Έτσι ο αρχικός θαυμασμός μετετράπη σε επιθετικότητα. Δεν μπόρεσε να μου μοιάσει κι έτσι έπαθε κατάθλιψη, γιατί πληγώθηκε ο εγωισμός του και άρχισε να με βρίζει. Αν ήταν ταπεινός , θα αποδεχόταν τον εαυτό του και θα προσπαθούσε να αξιοποιήσει τα δικά του προσόντα, για να πετύχει με τη χάρη του Θεού την προσωπική του τελείωση.
Για τον κάθε άνθρωπο υπήρχε ένας προσωπικός δρόμος σωτηρίας. Η γυναίκα που θέλησε να γίνει ίση με τον άντρα , μέσα από τα φεμινιστικά συστήματα, έφαγε μεγάλο στραπάτσο. Στην εποχή μας θρηνούμε διαλυμένες οικογένειες , παράνομες σχέσεις, απογοητεύσεις και ερωτικά δράματα. Όλα αυτά είναι καρποί της ισότητας των δύο φύλων, την οποία κήρυξαν πριν από δύο δεκαετίες κάποιοι πολιτικοί «άρχοντες» και «μαϊντανοί» .


Από το βιβλίο: «ΑΡΧΙΜ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Από το χάος στο φως
Στα ίχνη ενός σπουδαίου ανθρώπου του Θεού»
ΑΘΗΝΑ 2012

1 σχόλιο:

  1. Η ισότητα θα έλεγα ... είναι δαιμονική κατάσταση ... αλλά μόνον όταν αυτή εφαρμόζετε εκτός της στρατευομένης εκκλησίας Του.
    Μόνον όταν δεν αφήνουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να έχει το τιμόνι του πλοίου της εκκλησίας Του και νομίζουμαι οι ανάξιοι ότι εμείς θα τα καταφέρουμε καλλύτερα.
    Τότε ... (εκτός εκκλησίας) δεν λειτουργεί προς όφελος μας και γίνετε εργαλείο του μισόκαλου και μισάνθρωπου Διαβόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου