Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μία απρόβλεπτη ποδοσφαιρική νίκη

ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2005 , ημέρα Τετάρτη , κατέβαινε ο π. Γεώργιος από τα Τρίκαλα με το λεωφορείο. Ως συνήθως, το πούλμαν έκανε στάση στο εστιατόριο του «Λεβέντη». Μόλις είχε κατέβει και μία ποδοσφαιρική ομάδα , η Νίκη Βόλου, με προπονητή τον Γιάννη Γούναρη, παλιό παίχτη του Ολυμπιακού. Θα έπαιζε την επομένη στην Αθήνα με τον Ιωνικό Νικαίας για τους οχτώ του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο π. Γεώργιος βρήκε την ευκαιρία και συνομίλησε με τον κύριο Γούναρη. Ο Θεσσαλονικιός προπονητής είχε πολλές γνωριμίες με παίκτες του ΠΑΟΚ, την ομάδα στην οποία είχε παίξει κάποτε και ο π. Γεώργιος. Όρισαν συνάντηση για την επομένη το πρωί στο “Holiday Inn” ,στην οδό Μιχαλακοπούλου. Πήγα και εγώ. Ο π. Γεώργιος από καιρό ήθελε να δώσει το βιβλίο του στον παλαιό παίκτη του ΠΑΟΚ και φίλο του Γεώργιο Κούδα.
Ο κ. Κούδας μετά τη συζήτηση που είχε με τον π. Γεώργιο , τον παρακάλεσε να μιλήσει σε όλη την ομάδα. Έτσι είπε δυο λόγια από την καρδιά του, τα οποία με εντυπωσίασαν για την πρωτοτυπία τους: «Χρόνια σας πολλά και καλά Χριστούγεννα. Μην περιμένετε να σας ευχηθώ να νικήσετε, διότι θα σας γεμίσω με άγχος. Όλοι οι πρωταθλητές, αυτοί δηλαδή που κάνουν πρωταθλητισμό, πάνω κάτω έχουν τις ίδιες σωματικές δυνάμεις. Όμως εκείνοι που μπόρεσαν κι έβγαλαν από μέσα τους τις πνευματικές τους δυνάμεις και τις απελευθέρωσαν, αυτοί έγιναν νικητές. Γι’ αυτό χρειάζεται πίστη. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ , προπονητής του Παναθηναϊκού , είχε ζητήσει από τον Βαρδινογιάννη να μην απαιτεί από τους παίκτες να νικούν, διότι έτσι θα τους προκαλούσε άγχος. Και συμβούλεψε τους παίκτες του να παίζουν στους επίσημους αγώνες σαν σε φιλικό, μόνο να βάζουν τα δυνατά τους. Τελικά η ομάδα τους πήρε και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Εγώ δεν θα σας πω κάτι για την έκβαση του αγώνα. Να ξέρετε πάντως πως δεν ήρθα τυχαία σήμερα εδώ».
Το βράδυ μάθαμε κατάπληκτοι πως η Νίκη Βόλου νίκησε τον Ιωνικό Νικαίας 4-1. Ήταν έκπληξη. Όλοι μιλούσαν στην ομάδα για τη δύναμη της παρουσίας και της ευλογίας του μοναχού. Ο Γιάννης Γούναρης μίλησε και στον Τύπο για τον θαυμάσιο μοναχό που τους ευλόγησε. «Ήταν υπερφυσική η νίκη», τόνισε. Βέβαια ο πειρασμός φθόνησε αυτή τη νίκη και την ομολογία του προπονητή . Όλως παραδόξως λίγο αργότερα, ο προπονητής παύτηκε από την ομάδα. Η λύπη του ήταν μεγάλη. Σε τηλεφωνική συνομιλία ο π. Γεώργιος του είπε: «κ. Γούναρη, ο διάβολος φθόνησε τη μεγάλη νίκη της ομάδας. Μη στεναχωριέστε. Κάθε εμπόδιο για καλό. Εκεί στη Θεσσαλονίκη κάτι καλύτερο σας περιμένει. Προβάλλατε το ράσο και τη χάρη του Θεού και τραβήξατε πάνω σας το κακό. Όμως θα γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον για σας».

10 Ιανουαρίου 2005

Από το βιβλίο: «ΑΡΧΙΜ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Από το χάος στο φως
Στα ίχνη ενός σπουδαίου ανθρώπου του Θεού»
ΑΘΗΝΑ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου