Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η πρόσκληση του προέδρου της Αμερικής Λίνκολν



Σχετικά με το θέμα της κατανόησης, ένας Γέροντας εδιηγείτο την εξής ιστορία, η οποία συνέβη όταν πρόεδρος της Αμερικής ήταν ο μεγάλος ανθρωπιστής Αβραάμ Λίνκολν, ο ελευθερωτής των δούλων. Πολλή κούραση και πολλές πίκρες δοκίμασε στην ζωή του και τελικά έπεσε κάτω από τις σφαίρες κάποιου δολοφόνου.
Κάποτε λοιπόν, κουρασμένος ψυχικά όσο ποτέ ,  φορτωμένος με όσα προβλήματα του φόρτωναν φίλοι και εχθροί, έδωσε εντολή να του φέρουν από την μικρή επαρχιακή πόλη που ήταν η γενέτειρά του έναν γέρο-παππού που τον γνώριζε από χρόνια και ήξερε πως ήταν πολύ καλός Χριστιανός και άνθρωπος αγάπης. Επίσημοι άνθρωποι του προέδρου κατέφθασαν γρήγορα στο χωριό και προς μεγάλη κατάπληξη του γέροντα, του ανακοίνωσαν την πρόσκληση του προέδρου. Επειδή εκτιμούσε τον Λίνκολν, δεν αρνήθηκε. Έτσι με τιμές τον οδήγησαν μέσα στο προεδρικό μέγαρο μέχρι το γραφείο του προέδρου. Μόλις τον είδε εκείνος, έλαμψε το κουρασμένο πρόσωπό του. Τον αγκάλιασε και τον φίλησε με δακρυσμένα μάτια. Όταν  τελείωσε η υποδοχή και έμειναν μόνοι τους, ο γέροντας ρώτησε τον πρόεδρο σε τι οφειλόταν η πρόσκλησή του. Τι ζητούσε ένας τόσο διάσημος άνδρας της Αμερικής από έναν  άσημο επαρχιώτη γέροντα. Και ο Λίνκολν του είπε με σπασμένη φωνή από συγκίνηση.
-         Δεν θέλω τίποτε άλλο από σένα, γέροντα. Μόνον να καθίσεις να μ’ ακούσεις σ’ όσα σου πω, να αλαφρώση η ψυχή μου, χωρίς να με διακόψεις! Όλοι που με περιβάλΛουν , απαιτούν εγώ να τους ακούω. Εγώ δεν έχω κανέναν για να με ακούσει!
Άρχισε λοιπόν επί ώρα να του μιλάει και να αδειάζει μπροστά του την ψυχή του. Ο γέροντας τον άκουγε σιωπηλά και τον κοιτούσε με αισθήματα συμπάθειας και κατανόησης. Όταν τελείωσε ο πρόεδρος , έσκυψε, τον φίλησε και του είπε:
-         Αυτό ήθελα, γέροντα, σ’ ευχαριστώ! Ήθελα έναν άνθρωπο να καθίσει να με ακούσει. Τίποτε άλλο!
Τότε και ο αγαθός γέροντας συγκινημένος ασπάστηκε το φωτισμένο αλλά πολυμέριμνο κεφάλι του Χριστιανού προέδρου και του είπε:
-         Όσο ζω θα προσεύχομαι για σένα, αγαπητέ μου πρόεδρε. Σ’ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες.
Να λοιπόν, που διψούν για κατανόηση μεγάλοι και μικροί, διάσημοι και άσημοι. Ας την προσφέρουμε…



Από το βιβλίο: «ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ουράνια μηνύματα
Θαυμαστά γεγονότα
ΔΩΡΙΔΑ 2009
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου