Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Κάθαρση σωμάτων και ψυχής



Αγαπητή εν Κυρίω Ε.!
Το γράμμα σας το έλαβα. Για σας και τους ασθενείς , πάσχοντες γιους σας προσευχόμαστε , αλλά είναι πολύ δύσκολο να σας βοηθήσουμε επειδή ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν αναγνωρίζουν τη μοναδική πηγή της υγείας: τον Θεό. Να προσεύχεστε γι’ αυτούς θερμά με τη μητρική σας προσευχή, αλλά, βέβαια, να μην τους σέρνετε με τη βία στην εκκλησία∙ χωρίς την πίστη όλα τα Μυστήρια δεν ενεργούν. Να διαβάζετε για τον Σάσα τον κανόνα έστω μια φορά την εβδομάδα και να προσεύχεστε με αυτή την προσευχή: «Θεέ! Συ ξέρεις τα πάντα και η αγάπη Σου είναι τέλεια, πάρε τη ζωή των ασθενών, πασχόντων τέκνων μου Α. και Β. στο χέρι Σου και κάνε αυτό που επιθυμώ να κάνω, αλλά δεν μπορώ. Αμήν.» Κι εμείς θα προσευχηθούμε, αλλά η δική μας προσευχή είναι μόνο βοηθητική της δικής σας, την μητρικής.
Ο Κύριος να σας στερεώνει στην υπομονή.

Αγαπητή εν Κυρίω Ν.!
Η ασθένεια του γιού σας είναι πνευματική. Οι σκοτεινές δυνάμεις τον πήραν υπό την εξουσία τους και τη βία τους όχι μόνο δεν μπορείς να την σβήσεις με το κρασί, αλλά είναι το ίδιο, σαν να χύνεις λάδι στη φωτιά. Ο Β. χρειάζεται να εξομολογηθεί όλα τη ζωή του, να κάνει Ευχέλαιο και να κοινωνά όχι αραιότερα από δύο εβδομάδες.
Μόνο η βοήθεια του Θεού ως απάντηση στην ικεσία της προσευχής του ίδιου του Β. μπορεί να ελαφρύνει το φορτίο της ασθενείας του. Να προσεύχεστε κι εσείς για τον γιο, η μητρική προσευχή για τα παιδιά είναι βοήθεια για όλη τη ζωή. Ο Θεός να σας δίνει σοφία και να σας ενισχύει.

Πηγή: «με λεπτότητα και αγάπη
Επιστολές του Γέροντα Ιωάννη
της Μονής των Σπηλαίων ( Πσκωφ )

Εκδόσεις : εν πλω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου